OSMANİYE / KADİRLİ - Kadirli Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Ramazan ayı iftar münasebetiyle yemekte buluştuk.Okulumuzun iftar yemeğine okulumuzun tüm idareci, öğretmen ve personeli katıldı.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ ve şube müdürleri Tarım Alanı öğrencilerimiz tarafından uygulama amaçlı oluşturulan,

hobi bahçemizi ziyaret ederek turp hasadı yaptılar.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk veli toplantısı velilerimizin, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, okul aile birliği üye seçimi yapıldı, okulumuzla ilgili ve son duyurularla ilgili bilgi verildi. Ayrıca öğretmenlerimiz velilerle bireysel görüşmeler yaparak öğrenciler ve dersler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Kas

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Haz

"Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projesi kapsamında okulumuz öğrencileriyle ailemizi ziyaret ettik. Bu kapsamda ziyaret edilen ihtiyaç sahibi aileye sosyal destek verilerek; evinin boya-badana ve tadilet işleri yapıldı. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

21-26 Mart 2023 tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında okulumuzda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Kadirli İlçe Orman Müdürü Adem SARIBIYIK ile beraber tüm okul idareci ,öğretmen, öğrenci ve personelin katılımıyla okulumuza ağaç diktik.Bu vesileyle okulumuzun ağaçlandırılması için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, herkesin Orman Haftası'nı kutluyoruz.

Ock

Okulumuzda yürütülmekte olan "El Ele Birlikte Başarılı Geleceğe Projesi" kapsamında İlçemiz Kaymakamı Vehbi BAKIR,  İlçe Emniyet Müdürlüğü Yetkilisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ ve Kadirli RAM Müdürü Koray ERDEMİR okulumuzu ziyaret ettiler.Ziyaret kapsamında okulumuz idareci ve öğretmenleriyle ve okulumuz 12.sınıf öğrencileriyle toplantı yapıldı.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yemekte buluştuk.Okulumuzdaki Öğretmenler Günü etkinliğine okulumuzun tüm idareci, öğretmen ve personeli katıldı. Bu vesileyle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak bu ülkenin eğitimine emek veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarız.

Kas

Kadirli Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; ölümünün 84. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yapılan anma töreniyle saygı, rahmet ve minnetle andık.

Haz

"Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında okulumuz öğrencileriyle ailemizi ziyaret ettik. Bu kapsamda ziyaret edilen ihtiyaç sahibi aileye sosyal destek verilerek; evinin boya-badana ve tadilet işleri yapıldı. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Haz

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Yıl sonu Etkinliği yaptı. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür ve idarecileri, okulumuzun idare, öğretmen, personel ve öğrencileri katıldı. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencilerine Osmaniye AFAD ekibi tarafından  Afet Durumlarında Yapılacaklar konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

May

Gençlerimizin interneti ve sosyal medyayı belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin ve sosyal medyanın yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla;

"İnternetin Güvenli Kullanımı ve Siber Zorbalık" konulu sunum yaptık.

May

Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için gerekli tüm hazırlıkları tamamlanan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi"ni hayata geçirdi. Proje kapsamında seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulamaya geçirilecektir. Proje kapsamında seçilen Temel Eğitim Okulları ile aynı il/ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri eşleştirilmiştir.  Bu bağlamda Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğretmen ve öğrencilerimizle Şehit Polis Fatih Mehmet Zorlu Anaokulu ve Dadaloğlu İlkokulu'nu ziyaret ederek, okullarımızın  bahçe bakım ve düzenlemesini yaparak bilgisayar vb. teknik sorunlarını gidermeye çalıştık. Bu çalışmalar süresince bize gösterilen ev sahipliği için Şehit Polis Fatih Mehmet Zorlu Anaokulu ve Dadaloğlu İlkokulu'nun tüm idareci ve personellerine teşekkür ederiz.

Nis